Categorieën
Brands

Wat is User-Generated Content (UGC) en hoe kun je dit winstgevend inzetten voor jouw merk?

Heb je of adverteer je voor een of meerdere e-commerce merken? Dan heb je vast gemerkt dat advertentiekosten steeds hoger worden en advertentie-strategieën die het de afgelopen jaren goed deden, steeds minder goed presteren. De wereld van online marketing verandert snel. Heel snel. 

En daarom is het tijd om te omarmen wat de moderne consument écht boeit: User-Generated Content (UGC). Geen zorgen, we leggen je in deze blog precies uit wat UGC is en hoe je dit voor jouw merk of die van je klant(en) kunt inzetten.

Wat is User-Generated Content (UGC)?


User-Generated Content (UGC) is in de basis niets meer dan alle digitale content die gemaakt is door gebruikers. Dit zijn in de meeste gevallen (advertentie)video’s en/of foto’s. Deze UGC geeft consumenten vertrouwen in jouw merk, product of dienst, doordat ze het in actie zien.

Deze UGC kan gecreëerd en gedeeld zijn door bijvoorbeeld jouw klanten, fans en volgers. Maar met name (betaalde) content creators worden vaak ingezet om snel groeiende merken te voorzien van UGC die écht converteert. Deze creators doen zich voor als jouw klanten en vertellen precies wat jouw ideale klant wil horen. Denk aan reviews, foto’s en video’s. Er zijn veel verschillende UGC-concepten die goed werken.

Waarom is UGC van cruciaal belang?

Laten we eerlijk zijn, mensen vertrouwen reclame van merken steeds minder. Ze willen authenticiteit, echte verhalen van echte mensen. En dit is precies wat je met UGC kunt bereiken. Het is als een eerlijke, ongescripte recensie van een vriend die zegt: “Dit is geweldig, en hier is waarom.” Het spreekt rechtstreeks tot het hart van je doelgroep en creëert vertrouwen.

En al zie je soms dat het gescript is, de conversie spreekt voor zich. Uit alle beschikbare casestudies van de snelst groeiende e-commerce merken, zien we dat UGC de nummer 1 factor is waarom zij online zo snel groeien.

Hoe kom je aan UGC voor jouw merk?

Nu weet je waarom UGC geweldig is, maar kom je aan authentieke en goed converterende UGC? Dit is waar ons platform RealCreators mee kan helpen. Wij hebben een complete database van enthousiaste creators die staan te springen om UGC te maken voor jouw merk of die van jouw klant(en).

Maar waarom dan bij ons platform? Dat zal ik je vertellen: op ons platform krijg je toegang tot onze database aan getalenteerde content creators die klaar staan om authentieke UGC voor jou te maken. Je plaatst binnen 2 minuten jouw opdracht met een simpele briefing aan de hand van bewezen templates en bepaalt zelf wat je wilt ontvangen. Creators zullen direct op jouw briefing solliciteren en je kiest zelf met wie je wilt werken.

Kortom, UGC is op dit moment de krachtigste bron van online zichtbaarheid, geloofwaardigheid en conversie voor je merk, of het nu van echte klanten komt of van getalenteerde content creators.

Overtuigd?

En voorkom dat concurrenten je inhalen, omdat zij wél een UGC-strategie hebben.